در دنیای امروز امنیت شبکه، یکی از مهمترین مسائل برای سازمان ها و ادارت و شرکت های کوچک و بزرگ است. جلوگیری از تهدید هایی که از سمت تروریست های فضای سایبری که هر روز پیشرفته تر می شوند.
شرکت های مختلف راهکارهای مختلفی ارائه داده اند. انتخاب بهترین راه حل برای امنیت بستر کسب و کار شما نیاز به آنالیز دارد. آنالیز دقیق نوع سرویس های ارائه شده از سمت شما و میزان استفاده از آن می باشد.
به این ترتیب تمامی سرویس ها در صورت نیاز بروزرسانی می شوند. سرور ها و تجهیزات شبکه از لحاظ سخت افزاری چک می شوند. وضعیت شبکه تست و در صورت مشاهده هرگونه مشکل قبل از این که کاربران حتی احساس کنند، حل شده است. در کسب و کارهای امروزی امنیت شبکه یک ضرورت است. نه یک انتخاب که ما آن را برای شما با بکارگرفتن بهترین راهکار پیاده سازی می کنیم.
راهکارهای امنیت شبکه
فایروالها در واقع مانعی هستند بین شبکه داخلی که مورد اطمینان شما است. شبکه های خارجی مانند اینترنت، فایروالها از مجموعه قوانین که بسته به سیاستگذاری شما تعریف میشوند پیروی میکنند. با استفاده از همین قوانین نوشته شده تصمیم میگیرند چه فرآیندی بر روی ترافیک صورت پذیرد. فایروال ها را می توان هم به صورت نرم افزاری و هم به صورت سخت افزاری تهیه و پیکره بندی نمود.
سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) ترافیک شبکه را به طور پیوسته نظارت می کند. تا رفتارهای احتمالی ناخواسته و یا مخرب را شناسایی کند. در صورت شناسایی اینچنین مواردی به سرعت از ادامه فعالیت جلوگیری میکند و مانع از شیوع آن به تمام شبکه میشود.
بدافزار به معنای “نرمافزارهای مخرب”، شامل ویروسها، کرمها، تروجانها و نرمافزارهای جاسوسی میباشد. گاهی اوقات نرمافزارهای مخرب، یک شبکه را آلوده میکنند و برای مدتی به صورت غیر محسوس به فعالیت خود ادامه میدهند. بعد از آلوده کردن تمام سیستمها به صورت متمرکز تمام شبکه را از کار میاندازند. برنامههای Antimalware نه تنها برای ورود به سیستم بدافزار را اسکن میکنند. بلکه همچنین به طور مداوم فایلها را دنبال میکنند تا موردهای مشکوک را پیدا کنند. نرمافزارهای مخرب را حذف و از پیش آمدن مشکلهای احتمالی جلوگیری کنند.
هر کاربر و هر دیوایسی نباید اجازه متصل شدن به شبکه شما را داشته باشد. برای محافظت در مقابل مهاجمین احتمالی باید هر کاربر و هر دستگاه که قصد متصل شدن را دارد شناسایی شود. میتوان با استفاده از همین سیستم کنترل دسترسی را مسدود و یا دسترسی محدودی به آنها داد. به این فرآیند کنترل دستری شبکه NAC گفته میشود.
شبکههای وایرلس به اندازه شبکههای کابلی امن نمیباشند. بدون اقدامات امنیتی راه اندازی یک شبکه بیسیم میتواند مانند این باشد که شما پورت شبکه کابلیتان را در محیط Public قرار دادهاید. برای جلوگیر از بروز هرگونه مشکل باید از محصولاتی که به طور خاص برای حفاظت از یک شبکه بیسیم طراحی شدهاند استفاده شود.
یکی از راه حل های امنیت وب، کنترل وبسایتهایی که توسط کاربران استفاده میشوند. وبسایتهای مخرب را شناسایی و مسدود میکند و از پیش آمدن مشکلات امنیتی جلوگیری میکند. از سوی دیگر امنیت وب شامل حفاظت از وبسایت شما در مقابل تهدیدات نیز میباشد.
ایمیل در بین تهدیدات رتبه اول را برای نقض امینت شبکه دارد. مهاجمان از اطلاعات شخصی و تاکتیکهای مهندسی اجتماعی استفاده میکنند و فایلهای مخرب را برای کاربران ارسال میکنند. بسیاری از سختافزارها و نرمافزارهای امنیتی شما را به این صورت دور میزنند، یک برنامه امنیتی باید حملات ورودی را مسدود کند. پیامهای خروجی را کنترل کند و از دست دادن اطلاعات حساس جلوگیری کند.
در واقع VPN شبکههای خصوصی را از طریق شبکههای عمومی مانند اینترنت به صورت امن به یکدیگر ارتباط میدهد. همچنین از راه دور میتوان دسترسی را به وجود آورد. برای تایید هویت و اعتبار از پروتکلهایی مانند IPsec یا SSL میتوان استفاده نمود.
تمام نرم افزارهایی که مورد استفاده کاربران قرار میگیرند باید کنترل شده باشند. چه این نرم افزارها به صورت اختصاصی برای شما نوشته شده باشند و یا آنها را خریداری کرده باشید. متاسفانه هر برنامه ممکن است حاوی حفره یا آسیب پذیریهای امنیتی باشد که مهاجمان میتوانند با استفاده از آن به شبکه شما نفوذ کنند. امنیت برنامه شامل سخت افزار، نرم افزار و فرآیندهای مورد استفاده شما برای بستن این حفرهها میباشد.
سازمانها و شرکتها باید اطمینان حاصل کنند که کارمندانشان اطلاعات حساس را به خارج از شبکه ارسال نمیکنند. پیشگیری از دست رفتن اطلاعات یا تکنولوژی DLP میتواند اجازه کاربران را از آپلود، جابهجایی و یا حتی چاپ اطلاعات محرمانه مسدود کند.
تیم ITProPlus مفتخر است تا در زمینه های مختلف امنیت شبکه، سرور و … به مشتریان خود خدمت رسانی کند.